Kilyos Kampüsü Rüzgar Enerji Santrali (BÜRES)

Sürdürülebilir Kampüs olma yolunda atılan önemli adımlardan birisi de Boğaziçi Üniversitesi Rüzgar Enerji Santrali (BÜRES) projesidir. Bu proje kapsamında Kilyos Sarıtepe Kampüsü’ne rüzgar türbin inşası devam etmektedir.

Yaklaşık 1 MW’lık türbin sayesinde Sarıtepe Kampüsü yıllık elektrik tüketiminin %40 fazlasını üreterek, tüm elektrik ihtiyacını yenilenebilir rüzgar kaynağından karşılayan dünyanın ilk üniversitesi olma hedefindedir. BÜRES’ ten bir yılda 900 ton karbon, 1 milyon kWh enerji ve 350.000 TL enerji gideri tasarrufu beklenmektedir. Rüzgar enerji santrali kurulumu ile ilgili çalışmalar Kampüs Koordinatörü Prof. Dr. Emre Otay ve Boğaziçi Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ortaklığında devam etmektedir.